Heerl’k Oranje geslaagd!

Koningsdag 2022 in Heerle begon afgelopen donderdag 27 april, met het hijsen van de vlag bij de kerk door wethouder René van Ginderen. Onder muzikale begeleiding van harmonie Juliana en een lekker zonnetje en een mooie opkomst van kinderen en ouders.

Na het startschot iets na 13.00 uur trok een bonte oranje stoet voor de Koningstocht door het dorp. Geschminkte kinderen op prachtig versierde fietsen, stepjes, skates en zelfs te voet hadden er duidelijk veel werk van gemaakt! Met recht een Koningstocht! De jury had het dan ook moeilijk. Voor alle deelnemers was er een tegoed bon om een ijsje te halen bij Restaurant de Hazelaar eten & drinken.

Vanaf 14.00 uur kon je in het gemeenschapshuis De Schalm, in de kerk van Heerle, allerlei leuke spellen doen. Van een reuze Jengaspel, ringridderwerpen tot het bouwen met grote blokken, ook van het schminken en springkussen werd goed gebruik gemaakt. Ondertussen kregen ook de ouders  vermaak door de live muziek van entertainer Peter Franken. Alles onder het genot van een hapje en drankje. Wat Heerl’k Oranje betreft was het een geslaagde Koningsdag!

Prijswinnaar Kleurplaat is Jordy Oomen, de winnaars van de Koningstocht zijn 1. Silvijn Raaymakers, 2. Jasmijn Nuijten en 3. Eline Wayop.