Heerl’k Winterfeest 2022

Zaterdag 10 december 2022 was het zover Heerl’k Winterfeest 2022, zoals het bedoeld is, samen en voor de inwoners van ons Heerl’k dorp Heerle, kon eindelijk doorgaan, maar toch ook weer niet helemaal. Het originele “La Lumiére” moest na 3 jaar op de plank te hebben gelegen, helaas 2 weken vooraf door omstandigheden alsnog gecanceld worden. Binnen 2 weken is er door een kleine groep vrijwilligers toch iets moois bedacht voor de editie Heerl’k Winterfeest 2022 namelijk “samen op zoek”, onze dank gaat uit naar hen die dit in deze zeer korte tijd voor elkaar hebben gekregen, chapeau.

Klokslag 19.00 uur komt de verteller van “samen op zoek” de Schalm uitgelopen met aan zijn zijde het herderinnetje. “Samen op zoek” gaat van start, de klanken van een draaiorgel klinken dan al geruime tijd over het kerkplein. De verteller begint zijn verhaal, over het herderinnetje Sara die een opdracht gekregen heeft van Abdon (een heilige uit Perzië) om een lammetje te zoeken, omdat zij in slaap was gevallen tijdens het bewaken van de schaapskudde. Zij krijgt 4 lichtjes mee om op zoek te gaan naar het lammetje. Samen met de inwoners van ons dorp gaat het herderinnetje op zoek naar het verloren lammetje, zal zij het lammetje uiteindelijk vinden? Onderweg op zoek naar het lammetje komt ze tegen een bedroefde inbreker, die bang is in het donker. Een huilende wolf, met een splinter in haar poot. En twee eenzame zwervers die het koud hebben tegen.. Allemaal krijgen zij een wonderlijk lichtje van het herderinnetje wat hen verwarmd en licht geeft.

Na het 3e lichtje bij de zwervers achter gelaten te hebben gaat het herderinnetje verder op zoek naar het lammetje, eigenlijk is ze heel moe. Maar wat ziet zij daar in de verte, is het een stalletje. Zo vlug als zij kan loopt zij richting het stalletje. Eenmaal aangekomen bij het stalletje ziet zij haar zoek geraakte lammetje vlakbij een bedje van stro met daarop een baby, de baby wordt door het lammetje Heerl’k warm gehouden. Het herderinnetje geeft haar laatste en 4e lichtje aan de baby en het lammetje waar zij naar op zoek was. Zo heeft zij haar opdracht opgedragen door Abdon, op zoek en het vinden van het zoek geraakte lammetje eindelijk volbracht.
Na afloop van deze Heerl’k Winterfeest 2022 “samen op zoek” editie konden de aanwezigen, op de klanken van het meegereisde draaiorgel bij een hartverwarmend houtvuur onder het genot van warme chocomel of overheerlijke glühwein gezellig met elkaar napraten.

Stichting Heerl’k Heerle bedankt alle vrijwilligers en medewerkers van Heerl’k Winterfeest 2022 voor hun medewerking, zonder deze vrijwilligers en medewerkers uit ons Heerl’k dorp Heerle had dit niet mogelijk geweest!
Heerl’k Winterfeest 2022 is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Boerderij winkel Luijsterburg en Cultuur verbindt Roosendaal.