Winterfeest 2019 komt eraan!

De wintersluier van Heerl’k Winterfeest 2019 zal nu geheel verdwijnen, vele geheimen tot nu toe bewaart gebleven zullen verteld of onthuld worden. Nieuwsgierig geworden lees snel verder en laat u verrassen en verwonderen tijdens Heerl’k Winterfeest 2019.

Misschien is het u (al) opgevallen, het ligt eraan wanneer u deze nieuwsbrief heeft ontvangen of leest dat de Herelsestraat rijkelijk is versiert met honderden lichtjes, deze verlichting is gesponseerd door Licht NL meesters van het licht, namens Stichting Heerl’k Heerle bedankt.

Nadat Sinterklaas naar Spanje is vertrokken zullen ook de kerstbomen in de Herelsestraat geplaatst worden, de grote kerstboom voor de schalm zal na SNOW geplaatst worden, de kerstboom voor de Schalm is ook voorzien van vele lichtjes, deze verlichting is gesponseerd door Teun Schepers Elektro, namens Stichting Heerl’k Heerle bedankt.

Op zaterdag 14 december is het dan eindelijk zo ver de 2e editie van Heerl’k Winterfeest gaat van start onder de naam SNOW een Heerl’k kleurrijk Winterfeest.

SNOW is het best te omschrijven als totaaltheater, een fantastische show van zang, muziek, dans, licht en geluid wat plaats zal vinden op het kruispunt Herelsestraat / Torenbaan midden in het dorp van Heerle voor de Schalm. De saamhorigheid in Heerle zal tijdens SNOW centraal staan, Heerle waar een “klein” dorp groot in kan zijn

Door middel van een parade door het dorp, deze start om 18.30 uur met een bijzonder vervoersmiddel, speciaal bestemd voor de kinderen, worden de bewoners van Heerle en andere belangstellende opgehaald om uiteindelijk te eindigen midden in het dorp voor de Schalm. Daar gaat SNOW om 19.20 uur van start.

De lichten doven op het plein voor de Schalm, SNOW gaat beginnen. De hoofdrolspeelster gespeeld door Cindy Luijkx neemt ons mee naar het Heerl’k kleurrijk Winterfeest. Tijdens SNOW krijgt zij ondersteuning van de verteller Paul Joachems, hij gaat doen waar hij goed in is, het verhaal vertellen van SNOW.

Het plein wordt schaars verlicht de muziek begint, de mensen van Fun-Skillz komen tot leven of toch ook weer niet. Het verhaal gaat verder, tijdens SNOW wordt u overdonderd door een imposant gestalte, Dimitri van Santen, maar let op … maak hem vooral niet boos. Wat klinken daar voor virtuoze klanken op het plein voor de Schalm? Dit is Manon van de Kempe, zij brengt iedereen in beroering met haar muzikale klanken. De stem Lenny van Eekelen, geen zee is voor haar te diep, klinkt over het plein. Daarna zal zij samen met een special voor SNOW opgericht kinderkoor onder begeleiding van Els Oomen iedereen die misschien even was ingedut wakker zingen. De zangstem van Wouter Raats zal ons hart in vuur en vlam zetten en heeft voor iedereen, maar vooral voor de inwoners van Heerle een verrassing. Maar hij wordt over stemt door trommel geroffel van Rondomtrom vanuit alle hoeken. Wat klinkt daar voor muziek, Rik van der Made, gaat een duel aan met de DJ van deze avond, Chris van den Heuvel, wie gaat er winnen van deze twee.

Dit is nog maar een klein gedeelte van het totaaltheater SNOW een Heerl’k kleurrijk Winterfeest. Wilt u weten hoe SNOW afloopt, kom op zaterdag 14 december naar de dorpskern van Heerle. Laat u verassen tijdens SNOW een totaaltheater, een fantastische show, met muziek, dans, licht en geluid en een fantastische aankleding, die zijn weerga niet kent in deze regio.

Om er voor te zorgen dat iedereen SNOW goed kan zien en horen wordt het licht en geluid verzorgt door Decibel Sound Service. Zuid West TV zal iedereen van dichtbij mee laten genieten. De kleding die gedragen wordt in SNOW wordt verzorgd door Huis Baaijens. De make-up en kapsels van de acteurs van SNOW worden verzorgd door Puur Hair & Beauty, Fun-Skillz en Joor Hair Salon. SNOW zal ongeveer om 21.15 uur afgelopen zijn. Het avondprogramma start om 21.30 met een meet & greet in Gasterij de Afspanning en zal duren tot in de kleine uurtjes en wordt muzikaal opgeluisterd door een bekende DJ.

SNOW is geheel gratis te bezoeken, een kleine bijdrage als waardering is van harte welkom.