Ronde van de Bameer

Een nieuw sportief evenement in Heerle, een wielerkoers… maar dan anders dan andere!

Het is een koers voor fietsen met een plat stuur en zonder versnellingen, maar natuurlijk wel met goed werkende remmen. ;-). Het parcours is uitdagend te noemen, er is een stuk onverhard en verhard. Iedere categorie heeft een 1ste 2de en 3de plaats maar iedere 1ste Heerlenaar per categorie strijd mee om het Herels kampioenschap.

Wij willen graag de inwoners betrekken bij dit nieuwe evenement en het lijkt ons erg leuk dat er zoveel mogelijk inwoners van Heerle onder de deelnemers zijn. De koers zelf kan dus natuurlijk gewonnen worden door iemand van “buitenaf”, maar de eerste inwoner van Heerle die over de streep komt wordt dus ook kampioen! Dus twijfel niet en schrijf je in, maak kans om een jaar lang Herels kampioen te zijn!

Je mag al gezellig mee doen vanaf 8 jaar (mogen op eigen fietsen rijden), wel fietsen de kleintjes een ietwat aangepast parcours. En natuurlijk ga je wel gewoon langs dezelfde start/finish als dat de rest ook doet, want daar wordt het natuurlijk erg gezellig. Maar er is wel een klein puntje dat wij de kleine sportievelingen mee moeten geven; kampioen van Heerle kan je pas worden als je 18 jaar of ouder bent. Geeft niks… dan heb je nog lekker lang de tijd om flink te oefenen!! Om de koers en het kampioenschap zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, starten wij in verschillende leeftijdscategorieën en de dames kunnen ook tegen elkaar gaan strijden in een eigen categorie. In de categorie krijgen de Heerlenaren een ander kleur rugnummer, zodat wij duidelijk kunnen zien wie de 1ste uit Heerle is die over de streep komt. Tevens zullen we proberen om premies te vergeven.

Hebt u dus als bedrijf of bezoeker interesse om een premie te geven, geef dit dan door via onderstaand email adres of kom op 21 juni langs in de afspanning om dit aan/af te geven. En natuurlijk krijg je van al dat gefiets en georganiseer best wel een beetje dorst…

Nou, dat komt best goed uit (alsof wij het erom doen), het is tijdens en na afloop een groot feest bij de Afspanning. Er speelt zelfs een lokaal bandje: de TIMONTERS. Dat wordt dus nog lang gezellig daar met live muziek om op te dansen.
Belangrijk om te weten:

  • Er is een voor inschrijfavond op vrijdag 21 juni 19:30-21:00
  • Mogelijkheid om training bij te wonen iedere donderdag voorafgaand aan het evenement
  • Tot 14 jaar gratis deelname alles ouder betaalt 5 euro
  • Wedstrijddag is zaterdag 13 juli aanvang 17:00 uur
  • Houd social media in de gaten voor alle updates

E: rondevandebameer@heerlkheerle.nl
W: Facebook.com/derondevanbameer